Ateliere de pâine cu maia

Atelierul durează 3 ore şi se ţine în fiecare sâmbătă în care se strâng cel puţin 3 doritori să înveţe cum se face pâinea cu maia în condiţii casnice şi să dobândească, pe lângă know-how-ul practic, un suport de curs tipărit, o porţie de maia puternică şi un brotform plin cu aluat-creaţie personală, tocmai bun de copt acasă. În cele 3 ore se suprapune o şezătoare plină cu poveşti şi se înghesuie şi o degustare de pâine şi vin. Locaţia e centrală. Pentru înscrieri şi detalii, vă rog să mă contactaţi: corina@atelierdepaine.ro

Această prezentare necesită JavaScript.

 

Anunțuri

47 de răspunsuri la „Ateliere de pâine cu maia

  1. Florentina

    Of daca vedeam si eu blogul tau mai devreme,o scuteam pe Codruta de un drum la posta si ne vedeam la metrou undeva,ca sunt din Bucuresti.

    • you are really a good webmaster. The site loading speed is incredible. It seems that yo7&28#1u;re doing any unique trick. In addition, The contents are masterpiece. you have done a wonderful job on this topic!

  2. Corina

    Of, imi pare rau.
    Totusi, niciun drum nu e degeaba pe lumea asta, totul e cu rost.

    Dar si mie mi-ar fi facut placere sa-ti ofer maia 🙂

    • Vicdansız Sabuha Ozan !!! TÃ1i2iye&#8k¼7;nrn geri kalanının ne günahı var!!! Her ÅŸeyi vermiÅŸsin Trakya ve Ä°stanbul’a. Böyle bencilliÄŸe hiç bir halt gelmez… Ayrıca 36 saat ve 130 km rüzgar… Ä°nsanlık bitmiÅŸ…

  3. Mariana

    Deocamdata as dori sa ma abonez pe email la blogul tau, ma pasioneaza acest capitol minunat al painii cu maia.

  4. gabriela

    Buna seara ,
    Ma bucur ca v-am descoperit !
    gabriela

  5. Rossana

    Buna ziua! As dori si eu maia

    • Corina

      Rossana, ai primit mailul meu?

      • Rossana

        Buna ! Multumesc pt promptitudine, am primit mailul tau dar din pacate am niste probleme de sanatate.De fapt nu eu ci mama, dar e ca si cind le am eu.De-abia astept sa ne intilnim! Sper sa fie in curind!Am si nr.de telefon asa ca voi suna.Multumesc!

  6. Sorin

    Buna ziua Corina, as dori si eu maia de secara.

    Multumesc, astept raspuns.
    Felicitari pentru blog si disponibilitate!

  7. Costin

    Eu sunt nevoit sa mananc fara sare si painea facuta cu drojdie nu-i cjiar asa de buna.
    As dori si eu maia, poate-mi iese painea mai comestibila.

  8. Sorin

    FELICITARI!

    pentru maia, pentru reteta si nu in ultimul rand pentru atitudine.

    Cu ajutorul tau AM REUSIT, respectand tot ce mi-ai spus si ai scris.
    A iesit o paine excelenta, a crescut cat a trebuit, are aspect frumos, gust bun, adevarat, de paine nu de drojdie. Deci satisfactie maxima.

    Iti multumesc!

    Sorin

  9. Costin

    Ti-am spus ca vin in Iulie la Bucuresti si ne vedem atunci, pt. maia . Nu sunt neserios dar am avut niste complicatii cardiace urate si nu mi-a mai fost aminte de nimic. Sper ca oferta ramane valabila .

    • Corina

      Oferta ramane valabila, binenteles. Doar ca din septembrie incolo, pentru ca in august nu sunt in Bucuresti. Sanatate iti doresc si sa ne vedem cu bine.

  10. Mari

    Buna-ziua,
    As dori sa cumpar si eu maia dar locuiesc in Constanta.Am incercat sa fac eu dar nu mi-a iesit…

  11. G.

    Iti multumesc pentru dupa-amiaza placuta pe care ne-ai oferit-o , dar mai ales pentru informatiile pretioase pe care ni le-ai daruit.
    Ma bucur ca am avut sansa sa particip la acest atelier si imi doresc foarte mult sa ajung sa cunosc toate secretele obtinerii acestei paini sanatoase si savuroase, mai ales ca am alaturi de mine o persoana foarte draga care are nevoie de un regim alimentar atent conceput pe principii santoase si care mananca paine cat trei la un loc.
    Ca o paranteza , pentru mine care am studiat facultatea de industrie alimentara, acest procedeu da peste cap tot ceeea ce am invatat despre paine.Dar niciodata nu este tarziu sa inveti ceva nou , mai ales ca stiu pe ce principii sunt construite toate produsele alimentare fabricate in Romania.
    Painica nu a iesit la fel de pufoasa ca a ta, iar coaja a fost destul de tare si groasa. Cred ca motivul a fost acela ca poate am lasat-o prea mult in frigider – am pus-o in cuptor abia pe la 9.30, pentru ca in mod neasteptat pentru mine m-am trezit ca tarziu.
    Am cumparat faina integrala bio si cred ca azi sau maine o sa fac o prima paine marca proprie , fara indrumator.
    Te tin la curent cu rezultatul.
    Te rog sa ma anunti cand organizezi atelierul de cozonaci ; ma intereseaza foarte mult acest produs pentru ca in familie cozonacul castiga detasat ca favorit in fata altor deserturi.
    Iti doresc toate cele bune , multa bafta si sa ne vedem cu bine!
    Gianina

    • Corina

      Daca painica n-a iesit pufoasa si coaja e groasa, asta e semn de temeperatura prea mare in cuptor, plus prea putina umiditate. Sa nu uiti sa umezesti aluatul inainte sa-l bagi in cuptor, sa pui tava cu apa 5 minute si in plus, sa stropesti cu apa (luata in pumn) painea imediat ce a iesit din cuptor, inainte de a o inveli in panza. Asa se mai inmoaie coaja. Ca sa fie pufoasa, sa dai cuptorul la mai putine grade (coacere mai lunga), 180 chiar. Primele minute 200 de grade, apoi 180. Daca nu avem termometru de cuptor, n-o sa stim niciodata ce temperatura este de fapt in cuptor, chiar daca fabricantul spune ca e cat e, s-ar putea sa fie totusi mai mare.
      Dureaza cateva painici pana iti cunosti cuptorul, vasele, procedurile potrivite.
      Iti tin pumnii si ma bucur tare mult ca vrei sa faci paine de acum incolo.
      Cu drag.

  12. Monica

    Eu m-am simțit minunat la workshop, am venit entuziasmata si astăzi dimineața am preparat pâinea. Rezultate:
    1. Casa miroase minunat
    2. Pâinea mi s-a lipit de vasul de Jena (nu am pus nimic nimic, trebuia sa pun faina sau ulei?)
    3. Babele au mâncat cu mare plăcere

    Am o mie de întrebări dar sper sa le aflu răspunsul pe blogul tau, pe care îl citesc acum. Îmi fac planuri cum sa introduc in activitățile săptămânale si facerea painii. Cred ca voi trece pe la tartelier mai întâi, sa testez produsele lor.

    Cu drag,
    M

    • Corina

      Buna Monica.
      Nu, nu trebuia sa pui nimic in vas. L-ai incalzit suficient inainte de a pune painea?
      Ma bucur ca ti-a placut si tie si „Babelor” 🙂
      Chiar te rog sa treci pe la Tartelier sa gusti ce fac, niste minunatii. Si te rog cand vorbesti cu ei, Irina sau Stefan, sa le transmiti salutari de la mine. Iti astept intrebarile (nu stiu daca blogul te lamureste, am scris demult si de atunci mi-am mai schimbat si eu metoda). Trebuie sa-l iau la mana sa-l refac conform experientei 🙂
      Sa ai o saptamana buna, cu drag,
      Corina

      • If I untadsrend the money was offered to Kenyon Farley. It was offered to him because no longer will he be able to sell his fruit to Payson Fruit Growers. If the sewer facility is within one quarter of mile of a orchard.

      • prodaja nekretnina na moru crtani filmovi free igrice iz matematike igre flash game ben 10 igre za decu korculaapartmani igrice za dec igrice sa misem turski filmovionline logicke igrice online igre 123 rs karate kidigrice strateske igre pc natjecaj za posao mali losinj smjestaj addicting games igre 900 igricena internetu igre oblacanje igrice kun fu igre ninja saga igrice 247 oneline filmovi igrice 8 igrice kitiigrice forum igrice 3 103 apartmani croatia besplatnoigrice igre 400 beslatne igrice otok pag apartmanitrazim posao beograd rayne igre igrice goku

  13. Catalina

    Buna. Vreau sa-ti multumesc pentru seara de sambata, m-am simtit tare bine. Ai imbinat munca cu distractia la fel de bine ca si gusturile de paine (cea de secara mi-a placut cel mai mult, ti-am spus?), branza si vin intre ele (asta nu inseamna ca nu mi-a placut untul acela galben, dar a fost cam gras pentru mine). Iar painea proaspata a fost dementiala!
    Cata

    • Corina

      Untul acela galben e ghee 🙂 şi pare gras, dar nu e. Uite aici mai multe date despre cat e de benefic ghee-ul.
      Dar ma bucur ca painea macar ti s-a parut dementiala 🙂

  14. Denisa

    M-am simtit tare bine si-ti multumesc. Painea a iesit foarte buna (un pic cam tare coaja…cred k n au fost suficienti aburi) si gustoasa. Am si chemat o prietena de a gustat:)
    M am laudat deja pe FB dupa cum ai vazut….
    O seara frumoasa. Pe curand.

  15. Iulian

    Multumim Corina atat pentru poze cat si pentru ce ne-ai oferit ieri!
    A fost foarte frumos si am invatat multe.
    Pupici de la noi !

  16. Dana

    Buna dimineata Corina,
    iti trimit poza cu painea proaspat scoasa din cuptor. A fost foarte interesant atelierul si acum urmeaza sa aplic noile informatii. Multumesc
    O saptamana buna
    Daniela

  17. Irina

    Copiilor le-a placut atat de mult painea mea! Danut chiar si-a facut pachetel sa-si ia la el, si n-a mai facut asta niciodata. S-au strans cu totii la bucatarie si au fost emotionati cand am scos painea din cuptor. Asa de bine m-am simtit, nu credeam ca sa aiba efectul asta!

  18. sanda

    Buna ziua,
    Si eu am inceput sa fac paine cu maia de mai bine de jumatate de an, dar simt ca mai am tare multe de invatat. Unele paini imi ies mai bune, altele mai putin bune, altele chiar prea putin bune. Mi-as dori sa mai invat multe despre coptul painii si despre maia si sa ma intalnesc cu oameni care au aceeasi pasiune. Se plateste pentru participarea la curs? Se mai organizeaza si in saptamanile urmatoare? Multumesc. Va doresc toate cele bune!

    • Corina

      Buna ziua Sanda. Stii cum se zice, cu cat cunosti mai multe, cu atat ai mai multe de invatat (:
      Si eu simt la fel ca tine si de aceea am zis sa creez un coltisor de lume unde sa ne adunam si sa invatam unii de la altii, noi cei cu pasiunea asta, arhaica as putea spune, painea cu maia. Mai sunt cativa pasi pana acolo, dar s-ar putea sa fim pe drumul cel bun (:
      Sambata asta e din nou atelier, de la ora 3 dupa-amiaza. O sa-ti dau toate amanuntele pe mailul de yahoo si te astept cu drag daca poti sa vii.

    • Im Gegenteil: Arte ist wieder mal als einziger deutscher Free-TV Sender dazu in der Lage, die Qualität dieser Serie zu erkennen und ihr einen Platz im Free TV zu geben. Dabei scheißen sie noch darauf, möglichst lange davon zu preietforin, sondern zeigen die Serie zur guter Uhrzeit mit zwei-drei Folgen am Stück. Arte ❤

  19. Maria

    Buna dimineata,
    M-am simtit f bine la atelier.Imi cer scuze ca am plecat mai repede. Dimineata am copt painea si a iesit minunata si o voi pune la masa de pranz.
    Ce cantitati am folosit ieri? ma intereseaza de faina, nu mai stiu daca 400g, as vrea sa stiu pentru cosuletul de la tine. Azi voi merge la Metro sa-mi mai cumpar unul ca sa fac cate doua paini si bineanteles faina 7 spice:).

    Atasez poze cu painile cu cartofi facute ieri si cea de dimineata cu maia.
    O duminica frumoasa iti doresc!

  20. Laura

    Draga mea
    Iti multumim pentru darul minunat pe care ni l-ai facut intr-o zi atat de speciala 🙂
    Ramanem in legatura

  21. Ana Maria

    Am nevoie urgent de un sfat de la dvs . Baietelul meu are diabet si pe deasupra am mai descoperit o alergie la grau , nu gluten, pur si simplu la grau . Trebuie scos efectiv din alimentatie. Greu de tot . Nu stiu cum sa pregatesc painea din alte fainuri , am incercat si nu imi iese. Cum ma puteti ajuta ????? Va rog mult de tot !!!
    P.S. Ma gandeam ca poate aceasta maia ma poate ajuta si pe mine , am citit cateva post-uri pe blog si cred ca ne va fi de folos data fiind si problema cu diabetul .

    • Corina

      Buna seara.
      M-a cam speriat comentariul dumneavoastra, recunosc. Scos graul din alimentatie…
      Maiaua ajuta in cazurile de alergie la gluten, dar alergia la grau e altceva. Despre secara stiti ceva? Are alergie si la secara?
      Se poate face o paine foarte buna din secara. Din faina de ovaz de asemeni … dar trebuie incercat, putin cate putin.
      Eu pot sa va dau maia de secara, sa o folositi la crescut diferite aluaturi din diferite alte cereale pe care le suporta.
      Pentru asta trebuie sa ne intalnim. La metrou, maine seara sau in cursul zilei de luni la ce ora ziceti dumneavoastra. E ok asa?
      Corina

      • Ana Maria

        Din pacate, asta este realitatea noastra …alergie la grau . La nici o alta cereala decat la grau ( sau vreo componenta a graului …aflam luna viitoare cand vom mai face un test ) . Pana atunci cautam variante. Din pacate eu nu sunt din Bucuresti . Dar…sora mea locuieste in Bucuresti …cum putem lua legatura ? Adresa mea de mail este bogdan.anamaria75@gmail.com. Si vorbim pe mail…nr de tel si indicatii.

  22. Gabriela

    Ma bucur sa va gasesc. La Sibiu cand ajungeti? Tare mult imi doresc sa ajung la un atelier…

    • Corina

      Buna Gabriela. Daca s-ar strange o grupa mai mare, as ajunge si in Sibiu 🙂
      Dar pana atunci poate ajungi tu la Atelier in Bucuresti, uite imagini mai actuale aici.

      • ada bukti nyata ke pdo? Penah lihat sendiri dengan mata kepala pdo? Kenyataan dengan mendengar tak sama dengan melihat se.niri.d. jgn sampai jatuh fitnah …neraka jahanam yg akan menunggu nanti… di dunia kita berkuasa tapi di akhirat … hanya DIA yg berkuasa

    • Note to senii#8230;f&lfsh full cup of tea before hitting post!Duh – of course Elisaveta’s comment re Lucas’ interest in WB pre-dates years in Russian cell – *headslap*

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s